Ohjeistus junioreiden harrastustoimintaan 1.2.2021 alkaen

29.1.2021

29.1.2021

Junnulentiksen kaikkien alle 20-vuotiaiden ryhmien harjoitukset jatkuvat sisäliikuntatiloissa 1.2.2021 alkaen pienryhmissä (max. 10 henkilöä).

Toimintaamme osallistuvat henkilöt (harrastajat, vanhemmat/huoltajat, valmentajat, seuran/joukkueen toimihenkilöt) sitoutuvat noudattamaan seuraavia ohjeita. 

 

TÄRKEÄÄ:

Me aikuiset, vanhemmat, huoltajat, valmentajat ja seuran/joukkueen toimihenkilöt, olemme vastuussa lasten ja nuorten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Sitoudumme toimimaan vastuullisesti harrastustoiminnan jatkumisen turvaamiseksi viranomaisten antamia ohjeita noudattaen. 

Toimintaan ei osallistuta, mikäli harrastajalla tai lähipiiriin kuuluvalla perheenjäsenellä on koronavirukseen liittyviä oireita. Oireita ovat päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, nenän tukkoisuus, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kurkun karheus, kuume, pahoinvointi, oksentelu tai ripuli (THL).

Suojatuminen, ehkäisy & toiminta:

  1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
  2. Pidä yli 2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.
  3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.
  4. Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä
  5. Lataa Koronavilkku-sovellus.
  6. Ota rokote, kun vuorosi tulee.


Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii tai aivastaa (THL).

Toiminnassamme on lisäksi noudatettava seuraavia ohjeita. Mikäli ohjeiden noudattamisessa esiintyy huomautettavaa, tullaan asia käsittelemään junioritoimikunnassa, joka päättää mahdollisista jatkotoimenpiteistä. Yhteystiedot

VANHEMMAT & HUOLTAJAT:

Harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät tule sisätiloihin. Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan tehdä erityisjärjestelyjä.

VALMENTAJAT & OHJAAJAT

Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään muulloin paitsi urheilusuoritusten aikana.

HARRASTUSRYHMÄT & -TOIMINTA

Ryhmäkoon mitoittamisesta ja valvonnasta sekä muiden ohjeiden valvonnasta vastaa toiminnan järjestäjä.

Harrastusryhmän kokoonpano on vakiintunut ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen.

Toiminnassa noudatetaan viranomaisten, ja liikunnan osalta lisäksi Olympiakomitean antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä.

Toiminta toteutetaan tavalla, jossa lähikontakteja voidaan välttää.

Harrastusryhmän koko on mitoitettava niin, että osallistujat voivat säilyttää turvavälin. Suurissa tiloissa voi toimia useampi ryhmä kuitenkin siten, että ryhmät eivät ole keskenään kontaktissa.

Pukeutumis- ja peseytymistilojen käyttö rajoitetaan vain välttämättömään käyttöön.

SEURA

Seuroilta edellytetään ehdotonta ohjeiden, turvavälien ja hygienian noudattamista. Mikäli rikkomuksia havaitaan, keskeytetään toiminta välittömästi.

 

*Lainattu Liikuntahallien määrittelemiä ohjeita

 

LIIKUNTAHALLIT OY:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on keskiviikkona 27.1.2021 antanut Kanta-Hämeen yleisötilaisuuksia ja kokouksia koskevan päätöksen, jolla tällä hetkellä voimassa oleva tilaisuuksien kokorajaus 10 henkilöä jatkuu 28.2.2021 asti. Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n hallitus on päättänyt tänään 28.1.2021 seuraavista toimenpiteistä:

"...Liikuntahallien hallinnoimat kuntosalit pidetään suljettuina 28.2.2021 asti. Liikuntahallien sisäliikuntatilat, jäähallit, palloiluhalli sekä koulujen liikuntasalit ilta- ja viikonloppukäytön osalta pidetään suljettuina 28.2.2021 asti. Poikkeuksena alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta, jota voidaan järjestää 1.-28.2.2021 maksimissaan 10 hengen pienryhmissä aluehallintoviraston määräystä noudattaen. 

Liikuntahallien tiloissa voi järjestää otteluita ja kilpailuja Aluehallintoviraston määräyksiä ja THL:n ohjeita noudattaen."